Seslichat, Seslisohbet, Görüntülü sohbet, Sesli siteler, Sesli sohbet 18 +, Sesli chat odaları

Seslichat, Seslisohbet, Görüntülü sohbet, Sesli siteler, Sesli sohbet 18 +, Sesli chat odaları
Sesli sohbet üzerinde yüz binlerce bay bayan ile beraber görüntülü sohbet etmenin keyfini çıkarın.

Seslichat, Seslisohbet, Görüntülü sohbet, Sesli siteler, Sesli sohbet 18 +, Sesli chat odaları

Seslichat, Seslisohbet, Görüntülü sohbet, Sesli siteler, Sesli sohbet 18 +, Sesli chat odaları
Sesli sohbet üzerinde yüz binlerce bay bayan ile beraber görüntülü sohbet etmenin keyfini çıkarın.

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Ankara Sohbet Chat



ankara sohbet odaları, sizinle bir yenilik yazulı sohbetinde.

Ankara'ya özel sohbet odası, Ankara sohbet, Ankarasohbet, sohpet, çet, Ankara chat, Ankarachat, Ankara sohbet odası.

Ankara Chat Ankara Sohbet Ankara Çet Ankara Sohpet Odaları Ankara Chat Odaları Ankara Sohbet Odaları Ankara Çet Odası Ankara Chat Sohbet Kanalları.


Ankaraya Özel Bay Bayan Sohbet Odaları, Ankara Sohbet Kanalları, Ankara Chat Siteleri, Ankara Kızlarla Chat Sohbet, Ankara Çet, AnkaraSohbet, AnkaraChat.


Sohbet Ankara Chat Ankara Çet Ankara Sohpet Odaları Ankara Sohbet Odaları Ankara Chat Odaları Ankara Çet Odası Ankara Chat Sohbet.


Ankara sohbet kanalına giriş için lütfen yukarıdaki butonu kullanınız.Sonrasında sitemiz üzerinde #ankara chat kanalına girişiniz sağlanacaktır.#Ankara sohbet odalarımız sunucumuz üzerinde en çok ziyaretçi alan kanallardan birisidir.Sizlerde tüm ankaralı arkadaşlarınız ile çevrimiçi sohbet etmenin tadını çıkarabilirsiniz.Ankara chat , ankara sohbet severlerin buluştuğu tek adres kolaychat.


kaliteli sohbet anlayışı ve güvencesi ile birlikte sizlere eğlenceli ve huzurlu bir ortam sağlıyor.Ankaralı iseniz ve Ankara sohbet odalarında diğer arkadaşlarla sohbet etmek ve tanışmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeyin
Ankara sohbet odalarına giriş yapmak için Logoya tıklayın.


anahtar Kelimeler - ankara, ankara sohbet, ankara chat, ankara cet, ankara sohpet, ankara muhabbet, ankara sohbet sitesi, ankarasohbet, ankara chat sitesi, ankara cet sitesi, ankara sohpet sitesi, sohbet ankara , chat ankara , cet ankara, ankara muhabbet sitesi, ankara sohbet odalari, ankara chat odalari, ankara cet odalari, ankara chat sayfasi, ankara sohbet sayfasi, ankara cet sohpet muhabbet sayfasi, ankara sohbet kanallari, ankara chat kanallari, ankara cet kanallari, ankara muhabbet sohpet kanallari, ankara sohbet kanali, ankara chat kanali, ankarachat, chatankara, ankaracet, ankarasohpet, ankaramuhabbe.


Ankara Sohbet, sohbet, chat, sohbet odaları, görüntülü sohbet, kameralı sohbet,TRTsohbetTRTsohbet kaliteli sohbet anlayışı ve güvencesi ile birlikte sizlere eğlenceli ve huzurlu bir ortam sağlıyor.Ankara’lı iseniz ve Ankara sohbet odalarında diğer arkadaşlarla sohbet etmek ve tanışmak istiyorsanız hiç vakit kaybetmeden Sohbet’e bağlanın.

Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti, dünyanın 40. büyük şehri. Nüfusu 2007 nüfus sayımına göre 4.466.756 kişidir. Topraklarının büyük bölümü İç Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Sakarya bölümünde yer alan Ankara ilinin merkez kenti’dir. Rakımı ortalama 890 metredir.
Ankara Türkiye Cumhuriyetinin başkenti, ikinci büyük şehri. Nüfus bakımından İstanbul’dan, yüzölçümü bakımından da Konya’dan sonra ikincidir. Bolu, Çankırı, Kırıkkale,Kırşehir, Konya, Aksarayve Eskişehirarasında yer alır. 38°33′ ve 40°47′ kuzey enlemleri ile 30°5′ ve 34°06′ doğu boylamları arasındadır. Batıdan doğuya, kuzeyden güneye transit yolların düğüm noktasıdır. Büyük bir kısmı İç Anadolu bölgesinde, diğer kısmı da Batı Karadeniz bölgesindedir. Telefon kod numarası (312) dür.
İsminin Kökeni
Ankara ismi için muhtelif rivayetler vardır. Her millet kendine göre mana vermiştir. Frigyalılar (gemi çıpası) manasına gelen “Amküra” demişlerdir. Romalılar “Aneyre” demişler,Yunanlılar (koruk) manasına gelen “Agurida” veya (hıyar) manasına gelen “Anguri” ismini vermişlerdir. M.Ö. 3 yüzyılda “Appoloyons” isimli bir tarihçinin Ankara ile ilgili iddiaları doğru değildir. Bu tarihçiye göre, Galatlarla Pontus birleşerek Mısır’a sefer yapmışlar. Kazandıkları zaferin hatırası olarak bir gemi çıpasını alıp dönüşlerinde Ankara’yı kurmuşlardır. Halbuki Ankara, Frigya ve Hititdevrinde bilinen bir şehirdir. Frikçe’de “Ank” (kıvrıntı) manasına gelir. Persler ve İlhanlılar, Farsça üzüm manasına gelen “Engür”, Araplar “Enguriye” ismini kullanmışlardı. Selçuklular “Zatül Selasil”, Osmanlılar ise “Angara” ve nihayet “Ankara” demişlerdir.Ankara, tarih boyunca pek çok isimle anılmıştır. Beki L. Bahar, Efsaneden Tarihe Ankara Yahudileri adlı kitabında Ankara’nın isimlerinin kronolojik isim sıralaması vardır. Ankuva, Ankir, Anküra, Ankyra, Ankora, Tektasagon Neocoros Lamportante Metropolis Sebaste, D’antoniania Ankyra, Engüriye, Engürü, Ankara, Aneras , Beldei-el Selasil, İmariye, İmadiye, Amudiye, Kala-i Selasil yine benzer bir sıralama Orhan Karaveli‘nin Bir Ankara Ailesinin Öyküsü adlı kitabında’da bulunmaktadır. Ankulla, Ankuwa, Ancyra, Ankyra, Ankira, Ankagra, Ankori, Angori, Engüriye, Engürü, Angora, Angada ve Ankara, Avram Galanti Ankara Tarihi isimli kitabının birinci bölümünde Ancora, Ankura, Anker, Angira, Angaras, Ankyra, Ankuvva isimleri geçmektedir.Anchor Latince‘de gemi çapası , Ankas Sanskritçede engebeli , Engür Farsça‘da üzüm , Angurika Yunanca‘da koruk anlamına gelmektedir. Hitit belgelerinde geçen Ankuwa ve Ankurawa ise Yüce Anka Tapınağı olarak çevrilmektedir.Kemal Bağlum‘un Beş Bin Yılda Nereden Nereye ANKARA isimli kitabında Ankara isminin kökenini şu şekilde açıklamaktadır.Ankara isminin nereden geldiği konusunda çeşitli görüşler bulunmaktadır. Bunların en önemlisi ve tarihçilerin ve arkeologların birleştiği ad Galatların amblemi olan ve çapa anlamına gelen Ancyra’dan kaynaklanmaktadır. Roma İmparatou Neron döneminde Ankara Tectosageler’in Ancyra’sı olarak biliniyor. Antonin (138 – 161) ve Caracalla da (211 – 217) Ankara’ya Antoninaniya ismini vermişlerdir. Bizanslılar Ancyra, Tarihçiler Arapların 8. yüzyılda Ankara, İslam akıncıları ise Zat’ül Selasi adını koymuşlardır. Selçuklukomutanı İdris 12. yüzyılda Anadolu‘ya geldiğinde bu kente Angori ismini vermiş. İbni-il Atun, Yakut, İbni-Bibi, Ebul Feda 13. ve 14. yüzyılda Ankara’yı Engüriye ve Engürü olarak isimlendirmişlerdir.Danişmentliler Ankara’yı Darül-Selasiye olarak adlandırmışlardır. Tarihçiler, Selçuk ve Moğollar dönemindenden 1343 yılına kadar Ankara’ya Engüriye, Katip Çelebi de 1648′de Ankara’ya geldiğinde bu kentin adının Engüri olduğunu yazmıştır.Ankara Tarihi
Ankara M.Ö. 333′de Makedonya Kralı Büyük İskender tarafından Persler’den alınana kadar; tarihi boyunca Frigyalılar, Lidyalılar, Perslerve Hititlr‘in egemenliğine girmiştir. O yıllarda Anadolu’ya gelen savaşçı bir kavim olan Galatlar eski Ankara Kalesi’ni yapmışlardır. Daha sonra bölgede siyasal birliği kuran Romalılar M.Ö. 189 yılında Galatlar’ı yenerek Ankara’yı ele geçirmişlerdir. M.S. 3. Yüzyıl ortalarında Roma İmparatorluğu’ndan ortaya çıkan sosyal ve ekonomik çöküntüyle paralel olarak kent o günlere kadar koruduğu açık kent niteliğini yitirmiş; çevresi surlarla çevrilmiştir. Roma İmparatorluğu‘nun başkenti İstanbul’a taşınınca, Ankara’dan geçen ve başkenti doğuya bağlayan yolların önemi daha da artmıştır. M.S. 10. yüzyıla kadar Ankara diğer Bizans Kentleri gibi para ekonomisinin geliştiği, örgütlü bir ekonomik yapısı olan önemli bir merkez özelliği kazanmıştır. Bu dönemde, kent planının temel öğeleri; kent düşman saldırılarına karşı koruyan kalın surlar, pazar yeri işlevini gören agora ve kilisedir.Ankara’nın Selçuklular‘ın eline geçmesi, Malazgirt Savaşı‘ndan sonra 1073 yılına rastlar. 12 ve 13. yüzyıllarda Selçuklu sultanlarının da çabasıyla transit ticaret bir gelişme gösteren Ankara 1304’de görevli özerklik verilerek Osmanlı Devleti‘ne bağlandı. I. Muratzamanında kesin olarak Osmanlı topraklarına bağlanan kentte, 1402yılında Timur ve Osmanlı Yıldırım Beyazıt arasındaki Ankara Savaşıyapıldı. Savaşta kent ve çevresinin büyük ölçüde harap olmuş, Anadolu birliğini yeniden kuran II. Muratzamanında yeniden onarılmıştır.I. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı Devleti savaştan yenilgiyle ayrılınca; Mustafa Kemal Atatürk Kurtuluş Savaşı‘nı başlatan en büyük adımı Ankara’da atmış, ilk ulusal meclis burada açılmış, Kurtuluş Savaşı Ankara‘dan yönetilmiştir. Savaş sonucunda Türk Milleti bağımsızlığını tekrar kazanmış, 13 Ekim 1923‘te Ankara yeni kurulan Türkiy Cumhuriyetinin başkenti olmuştur.Coğrafya
İç Anadolu Bölgesi’nin kuzeybatısındadır. Doğusunda Kırşehir ve batısında Bilecik- Eskişehir, kuzeyinde Çankırı, kuzeybatısında Bolu, güneyinde Konya ve Aksarayilleri yer almaktadır. Ovalık bir alanda kurulan ilin yüzölçümünün; yaklaşık % 50’sini tarım alanları, % 28’ini ormanlık ve fundalık alanlar, %12’sini çayır ve meralar, % 10’unu tarım dışı araziler teşkil etmektedir.Dağlık ve ormanlık Kuzey Anadolu ile kurak Konya Ovaı arasında yer alan Ankara, Kızılırmak ve Sakarya Nehri ve havzaları ile çevrilmiş olup, kuzey ve kuzeybatısındaki dağlar yer yer ormanlık alanlarla kaplıdır.İlin, en yüksek noktasını 2.015 m. yüksekliğindeki Elmadağ Dağı, en geniş ovasını 3.789 km²’lik yüzölçümü ile Polatlı Ovası, en büyük gölünü yaklaşık 490 km²’lik yüzölçümü (İl içi) ile Tuz Gölü, en uzun akarsuyunu yaklaşık 151 km.lik (İl içi) uzunluğu ile Sakarya Nehri, en büyük barajını 83,8 km².lik yüzölçümü ile Sarıyar Barajı oluşturmakta olup, il geneli itibarıyla 14 doğal göl, 136 sulama göleti ve 11 baraj bulunmaktadır.İlin başlıca akarsuları; Kızılırmak, Sakarya Nehri, Ankara Çayı, Kirmir Çayı, Ova Çayı ve Balaban Çayı’dır. Başlıca gölleri; Tuz Gölü, Mogan Gölü ve Eymir Gölü’dür. Başlıca barajları; Sarıyar, Kesikköprü, Çubuk-1, Çubuk-2, Bayındır, Kurtboğazı, Çamlıdere ve Asartepe barajlarıdır.Geniş arazi yapısı itibarıyla güneyde bozkır, kuzeyde ılıman ve yağışlı bir iklim tipinin görüldüğü Ankara’da genel olarak yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları soğuk ve kar yağışlı kurak bir karasal iklim tipi görülmektedir

5 yorum:

  1. ankara sohbet icin gordugum en iyi makale en azindan 3 etiketle savusturmamissiniz keske ozgunlestiripde atsaydiniz tebrikler

    YanıtlaSil
  2. ben murat mersinden bayan kuaforuyum yas 24
    mersinli bayanlardan arama ve mesaj bekliyorum
    yanlız bayanlar cagrıya cevap yok 05064942008

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, Mutsuz ve Doyumsuz Bayanlar Adana ve çevresinde yaşayan, Reel birliktelik düşünen, Gizlilik ve Güven İçerisinde İlişki Arayan Seks'te Sınır Tanımayan ve Ne İstediğini Bilen Doyumsuz Bayanların Mesajını Bekliyorumm
    0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    Merhaba, Evli Çiftler Eşi için Büyük ve Kalın Düşünenler.. ( Fotoğraf ispatlı ) Eşinizin Mutluluğuna Engel Olmayın 0545 352 25 52 Özele Açık! Whatsapp Var Skype™: Dost_erkek01 Not:Tek Erkeqim.. Deneyimim var.

    Merhaba, Grup seks fante*zisini gerçekleştirme düşüncesinde olan Kararlı Samimi Paylaşıma Açık Gizliliğe Önem Verenler

    * Evli Çiftlere 3. Tek ERKEĞİM!

    * Kocasının yanında bir başka tene dokunma arzusu olan

    * Tost olmayı arzulayan bayanlar

    * Karısı gözlerinin önünde başka bir tene dokunurken aldığı hazzı görmek isteyenler beyler

    * Sizi tanıyan sizin hassasiyetinizi bilen gizliliğe önem veren deneyimli güvenilir sırdaş samimi dost olarak tanışmak isteyenler

    * 0545 352 25 52 Özele Açık ! Skype™: Dost_erkek01 Whatsapp var

    YanıtlaSil